El Festival Primavera Poètica i Salvador Espriu

Abril 15, 2010

Del 17 d’abril al 5 de juny, torna el Festival Primavera Poètica de la Garriga. Per sisè any, vuit caps de setmana s’ompliran de la veu i la sensibilitat de tots aquells que estimen la poesia.

I per començar, aquest dissabte, 17 d’abril, a les 21 hores, en el Teatre de la Garriga-El Patronat, Amor hermètic, amb textos de Salvador Espriu, dramatúrgia de Rosa Delor i Teresa Vilardell i la interpretació de Fina Rius.

“A través d’unes dones, llunyanes en el temps i en la condició, Letízia, Laia, Carlota i Fedra, Salvador Espriu ens sorprèn per l’afinada percepció psicològica amb què tracta un dels temes més importants de la seva obra: l’amor entre un home i una dona. L’amor és un «miratge» que la literatura ha alimentat durant segles. Espriu en desconfia. Tan sols l’amor de la Mare que totes elles porten dins podria salvar-les de la mort que s’amaga darrera el mirall i salvar amb elles l’home que contemplen i no saben veure.

Les veus d’aquestes dones, interpretades per l’actriu Fina Rius, mostren un Espriu apassionat, desconegut, secret, hermètic, allunyat de les referències franquistes i postfranquistes, i abarquen diversos gèneres literaris com són la narració, la poesia i el teatre, amb registres que van des de l’elegíac al còmic.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: